Een bus met de juiste inrichting voor archeologen

Een archeoloog is een wetenschapper met een hands-on mentaliteit. Voordat er een interessant rapport of een boeiende tentoonstelling van een nieuwe vondst kan verschijnen, moet er flink wat zoek-, graaf-, en sorteerwerk worden verricht. Moderne gereedschappen die behoorlijk wat paardenkrachten kunnen leveren zonder kwetsbare artefacten te beschadigen zijn daarbij onmisbaar.

Zulke tools en machines en ook de andere uitrusting van de archeoloog kunnen het beste vervoerd worden in een bedrijfswagen met een gespecialiseerde inrichting. Een bedrijfswageninrichting van https://www.worksystem.nl/ biedt de ruimte, opslagplek en veiligheid die wetenschappers in dit vakgebied waarderen.

Een busje met een bedrijfswageninrichting maakt transport van grote machines makkelijker

De wageninrichting van https://www.worksystem.nl/ biedt verschillende voordelen waardoor het vervoer van zware objecten eenvoudig wordt. Een laadklep die tot op straatniveau kan zakken voorkomt dat iemand zich vertilt of dat er dure machinerie of meetapparatuur tegen de straatstenen slaat.

Zware powertools kunnen veilig worden opgeborgen in de slagvaste kasten van plaatstaal in de auto. En zelfs zakken puin en zware artefacten kunnen stevig worden vastgezet in de bedrijfsbus dankzij een aanpasbare reeks van banden, dragers, grendels en schotten. Als het noodzakelijk is, kan een deel van de inrichting zelfs verwijderd worden om incidenteel extra grote voorwerpen mee te nemen.

Elk stuk uitrusting heeft zijn eigen plaats, waardoor de bedrijfsbus beter geordend wordt

De indeling van https://www.worksystem.nl/ is modulair, waardoor alle onderdelen qua maat op elkaar aansluiten en inwisselbaar zijn. Daardoor wordt het voor een archeoloog mogelijk om precies de juiste indelen in rekken, kasten en lades te krijgen waarin al zijn of haar materiaal een vaste plek heeft. Van troffels tot sensoren, van werkkleding tot graafmaterieel: alles kan direct opgeborgen en voor de dag gehaald worden.

Dat bespaart de wetenschapper niet alleen veel tijd aan zoekwerk naar de juiste tool, maar ook een flinke portie frustratie aan het begin en eind van de werkdag. Door de modulaire indeling krijgt de bedrijfsbus netto ook een grotere inhoud, waardoor er meer plek beschikbaar is en er minder heen en weer gereden hoeft te worden.

Een bedrijfswageninrichting draagt bij aan de veiligheid van de inzittenden

Veel gereedschappen van een archeoloog zijn gevaarlijk te noemen. Bijlen, grondboren, kettingzagen, frezen en messen: het zijn allemaal gereedschappen die flinke schade en persoonlijk letsel kunnen veroorzaken. Daarom is het binnen de archeologie gebruikelijk om de juiste training te krijgen voordat iemand met dit soort tools mag omgaan.

Maar een ongelukje zit in een klein hoekje: niemand wil dat gevaarlijke gereedschappen dwars door de bedrijfsbus heen vliegen als de bestuurder op een modderig weggetje een noodstop moet maken of in een aanrijding terecht komt. Dankzij de oersterke kasten en rekken en de bescherming van grendels en sloten van https://www.worksystem.nl/ blijven alle zware tools netjes op hun plek in zo’n situatie.