Beroemde ruimtevaarders aan jouw muur

De ruimtevaart heeft enkele van de meest bewonderde helden van onze tijd voortgebracht en hun daden blijven inspireren. Joeri Gagarin, de eerste mens in de ruimte, opende in 1961 de deur naar de kosmos en markeerde het begin van een nieuw tijdperk. Neil Armstrong zette in 1969 de eerste menselijke voetstappen op de maan, waarbij zijn woorden “Een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid” de geschiedenis ingingen.

Deze ruimtevaarders zijn niet alleen pioniers, maar ook iconen die de verbeelding blijven prikkelen. Het is dan ook niet voor niets dat er tal van posters bestaan van deze ruimtevaardhelden. Denk aan Chris Hadfield, wiens verbluffende video’s vanuit het internationale ruimtestation ISS de aarde een stukje dichterbij brachten. Zijn beelden en verhalen hebben een blijvende impact. Of van onze Nederlandse André Kuipers, die inmiddels met zijn eigen theatertour het land doorkruist.

Wat is een betere manier om deze pioniers te eren dan door hun prestaties een plek te geven in jouw eigen ruimte? Posters van beroemde ruimtevaarders zijn niet alleen decoratief, maar ook een dagelijkse herinnering aan de menselijke durf en ontdekkingsdrang. Hang een afbeelding van Armstrong op de maan of Gagarin in zijn Vostok-capsule aan je muur en laat je elke dag inspireren door hun moed.